Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Muhtar Derneklerinin Başkanlarını Ağırladı

21.10.2024

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir'de bulunan Muhtar Derneklerinin Başkanlarını CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlenen kahvaltıda ağırladı. 19 Ekim'de kutlanan muhtarlar günü sonrasında İzmirli muhtarlarının temsilcileriyle buluşan Aslanoğlu, muhtarların vatandaşa ulaşmaktaki ilk ve en önemli makam olduğunu ifade ederek, yaptıkları görevin önemini vurguladı.

Aslanoğlu dernek başkanlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"MUHTARLIK KURUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

Yürütmekte olduğunuz görevinin fedakarlık, sabır ve mücadele gerektiren bir görev olduğunun farkındayım. Mahallenizde yaşayan her vatandaşın; dertleri, ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda sizden talepleri olmakta, bu taleplerin karşılanması da omuzlarınıza ağır bir yük yüklemektedir. Bizim için sizler hakkı ödenemeyecek, her ne kadar kamu görevi yapıyor olsanız da mesai gözetmeksizin ve yüreğiyle çalışan gizli kahramanlarsınız.

Derdi olanla üzülen, yoksul vatandaşlarımızın sofrasına bir lokma daha koymak için çabalayan, mahallesinin veya köyünün yolu, çöpü, işsizi, hastası ve yaşlısı için insanüstü çabalarla çözüm arayan kahramanlarsınız. Yüreğiniz, merhametiniz ve vicdanınızla birlikte muhtarlık yaptığınızın farkında ve her çalışmanızda yanınızdayız. Sizler bir makama değil vatandaşın dertlerini, sıkıntılarını çözmeye talip oldunuz ve bu sayede de vatandaşlarımızın gönlündeki makama da sahipsiniz. Belki de bu sözü çok duydunuz ama muhtarlarımız bizim için gerçekten demokrasinin temel taşıdır. Ve güçlü bir demokrasi için, muhtarlık kurumunun da güçlendirilmesi gerekmektedir.

"BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İzmir’deki Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz kanalıyla hayata geçirdiğimiz; her türlü sorununuzu önemseyen, fikri sorulan, taleplerinin anında karşılandığı ve denetim mekanizmasında yer aldığınız sistemi tüm ülkede hakim kılmaya çalışıyoruz. Aldığınız büyük sorumlulukların farkındayız ve bu sebeple politikamız; yetkileri arttırılmış ve karar verme hakkına sahip bir muhtarlık kurumu oluşturmaktır. Bu yolda sizleri dinlemeye, fikrinizi önemsemeye ve sizlerle her alanda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.