CHP Lideri Özgür Özel'den Hakkari Belediyesi'ne Kayyım Atanmasına Tepki: "Demokrasinin ve Halk İradesinin Yanındayız!"

03.06.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari Belediyesi'ne yapılan operasyon ve Belediye Başkanı'nın gözaltına alınmasının ardından belediyeye kayyım atanmasına tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşananların Hakkari halkının iradesine saygısızlık olduğunu belirtti. Demokrasi ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısında olduklarını vurgulayan CHP Lideri Özgür Özel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz. Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir. Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!"